On vihreiden, hieman laiminlyötyjen hedelmien kausi, koska – täytyy kokeilla kaikkia niitä eksotiikkaa, jotka houkuttelevat meitä hyllyiltä, saapuivat kuka tietää mistä päin maailmaa, joiden hedelmät ovat matkustaneet viikkoja, yhtä kauan kylmässä.
Tänä aikana alkuperäiset hedelmämme, jotka saattavat olla eksoottisia toiselta puolelta maailmaa tulleille, tuhoutuvat.Se mätänee poimimatta puiden alla, ohitetaan toreilla, se ei useinkaan ole vähääkään kiinnostavaa lapsille ja nuorille.
Sienet ovat kuitenkin erittäin terveellisiä, niitä voi valmistaa monella tapaa, ne sopivat hyvin makeiden ja suolaisten ruokien kanssa – olkoon ne siis ruokalistallasi.
Tässä on 10 mielenkiintoista faktaa sienistä
Sienet ovat yksi vanhimmista viljellyistä hedelmälajeista, ja niiden viljelystä on kirjaa Kiinassa jo 2000 eKr.Nykyään ne on jaettu kahteen päätyyppiin – eurooppalaiseen ja japanilaiseen.
Yhdestä sienestä voi olla koosta ja lajikkeesta riippuen noin 7-14 % päivittäisestä C-vitamiinin saannista.Keskikokoinen hedelmä sisältää keskimäärin noin 6-9 mg C-vitamiinia.Se sisältää myös runsaasti K- ja A-vitamiinia, kuitua ja antioksidantteja.
Sen lisäksi, että ne edistävät ruoansulatusta, erityisesti kuivia, niitä käytetään kansanlääketieteessä myös sydämen toiminnan parantamiseen, immuunijärjestelmän vahvistamiseen ja verensokerin säätelyyn.
Niitä on eri ihoväreissä punaisen vaaleanpunaisesta tumman violettiin ja kirkkaan keltaisesta verenpunaiseen.Mitä punaisempi sen liha on, sitä enemmän antioksidantteja on hyödyllinen taistelussa vapaita radikaaleja vastaan.
Kypsyyttä ei voi arvioida ihon värin perusteella.On parasta poimia ne, kun ne ovat sileitä ja vain hieman pehmeitä.Jos ne ovat pehmeitä varren ympärillä, ne ovat jo ylikypsiä.Säilytä kypsät jääkaapissa ja jätä kypsymättömät huoneenlämpöön pehmenemään.
Ne tunnetaan puidensa pitkäikäisyydestä, jotka asianmukaisella hoidolla voivat kantaa hedelmää yli 50 vuotta.
Maailmassa on yli 2000 sienilajiketta.
Hedelmiensä lisäksi niitä joskus kasvatetaan koristepuiksi niiden kauniiden kukkien vuoksi keväällä.
Joissakin kulttuureissa ne symboloivat pitkäikäisyyttä ja joustavuutta, koska ne voivat kukoistaa jopa kylmissä olosuhteissa.
Niitä käytetään hillojen, hillojen, kakkujen, piirakoiden, š-rudlien, nyytien valmistukseen, ja ne sopivat erinomaisesti suolaisten ruokien kanssa.Niitä voidaan paahtaa, paistaa ja jopa paahtaa ja tarjoilla lihan kanssa.
Agroklub.com.