Jopa kasvihuoneissa kaikkien maataloustekniikan sääntöjen mukaan kasvatetut vihannekset voivat olla mauttomia ja kovia.Ymmärrämme, miksi tomaatit ovat sisältä valkoisia ja kuinka käsitellä tätä ongelmaa.
Hedelmän sisällä oleva valkoinen ydin muodostuu useista syistä.Tässä ovat yleisimmät.
1.Lajikkeen ominaisuudet
Joissakin nykyaikaisissa hybriditomaateissa on erityinen geeni, jonka ansiosta hedelmät säilyvät pidempään ja pysyvät ehjinä kuljetuksen aikana.Tällaisessa tomaatissa valkoiset suonet, eli valkoinen ja kova ydin, toimivat ’scaron;tiaisena’. joka säilyttää hedelmän muodon.
Valkoiset suonet ovat mauttomia ja sitkeitä, joten tomaatit ovat hybridejä ”pitkäikäisyyden” useimmiten ne eivät kasva omaan kulutukseensa, tällaisia hedelmiä käytetään usein myyntiin, koska niillä on erittäin houkutteleva ulkonäkö.
Jotta voit nauttia herkullisista hedelmistä joka kausi, sinun on ennen siementen ostamista tutkittava huolellisesti lajikkeen ominaisuuksia ja valittava vain todistetut vaihtoehdot.Lisäksi hyviä ja suosittuja lajikkeita ei ole niin vähän.
2.tomaatin Stolbur (fytoplasmoosi)
Valitettavasti tätä virusperäistä tomaattitautia ei voida hoitaa.Taudin oireet ilmaantuvat jo ennen kuin hedelmät ovat täysin kypsyneet.Kasvin lehdet pienenevät, karheutuvat ja saavat vaaleanpunaisen violetin sävyn.Niiden reunat ovat taipuneet ylöspäin, varsi paksuuntuu, kukat haalistuvat ja sulautuvat yhteen.Jos hedelmät ovat vieläš muodossa, ne ovat väriltään epätasaisia.
Virus säilyy joidenkin monivuotisten vihanneskasvien, kukkien ja rikkakasvien juurissa.Lisäksi cicadas, kirvat, valkokärpäset ja valkokärpäset ovat tämän viruksen vektoreita (kantajia) – stolbur.
Kaikki sairaat pensaat tulee välittömästi poistaa puutarhasta ja polttaa.Tomaattitartunnan estämiseksi on taisteltava hyönteisiä vastaan, rikkaruohot säännöllisesti ja suosittava kitukasvuisia (mieluiten tavallisia) kasveja: stolbur vaikuttaa harvoin tällaisiin tomaatteihin.
3.Ravinteiden puutteet ja lämmin sää
Tomaatit muuttuvat usein sisältä valkoisiksi ja ydin kovettuu kaliumin, kalsiumin ja ylimääräisen natriumin puutteen vuoksi.Siksi on tärkeää tasapainottaa ravintoaineiden annos.
Agrosavjet.com.