Yksi kupillinen teetä päivässä voi vähentää dementian ja syövän riskiä, asiantuntijat väittävät.
Tutkimusten mukaan 40–50 prosenttia dementiatapauksista voidaan ehkäistä elämäntapamuutoksilla, ja teen lisääminen voi olla yksinkertainen ensimmäinen askel.
Ravitsemusasiantuntija professori Jonathan Hodgson Edith Cowan -yliopistosta Australiasta selitti, että on yhä enemmän todisteita siitä, että vain yksi tai kaksi kupillista teetä päivässä voi merkittävästi vähentää dementian ja mahdollisesti Alzheimerin taudin riskiä.
Erityisesti pitkäaikaisten prospektiivisten kohorttitutkimusten tiedot ovat osoittaneet, että dementian riskin väheneminen liittyy 1–6 kupillisen teetä päivässä nauttimiseen, ja myös teessä olevien flavonoidien maltillinen saanti on avainasemassa.
Useat tutkimukset ovat myös ehdottaneet, että teen kulutus korreloi positiivisesti joidenkin syöpien riskin pienenemiseen – mukaan lukien sappitie-, rinta-, kohdun limakalvo-, maksa- ja suusyöpä.
Flavonoidit — joilla on syöpää estäviä ominaisuuksia — ne voivat toimia antioksidanttisten, antiangiogeenisten ja anti-inflammatoristen mekanismien sekoituksen kautta sekä muokata suoliston mikrobiotan profiilia.